Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Patru olteni, diagnosticați cu gripă sezonieră
10.01.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 141

După valul de viroze și pneumonii înregistrate în primele zile ale anului, apar și primele cazuri de gripa sezonieră. Boala a fost confirmată la patru persoane din județ, anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt. Pacienții au ajuns la spital cu semne vizibile de boală.


Febra peste 390 C, astenie, dureri de cap, tuse, rinită, stare generala alterată au fost simptomele prezente la toate cele patru persoane care au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina în ultimele zile. Medicii au pus diagnosticul de gripă sezonieră și au recoltat probe pe care l-au trimis pentru analize, în laborator.

„În urma rezultatelor emise de laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino Bucuresti, cazurile au fost confirmate cu virus gripal. Persoanele erau nevaccinate antigripal în sezonul rece 2018/ 2019”, au transmis printr-un comunicat de presă reprezetanții DSP.
Aceștia recomandă populației să se vaccineze antigripal, imunizarea fiind singura soluție pentru a ține la distanță boala.
Pacienții cu gripă sezonieră au vârste cuprinse între 35 și 82 de ani. Trei sunt din mediul rural și unul din mediul urban.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Donează haine pentru oamenii străzii!

În timp ce dumneavoastră priviți la televizor într-o cameră confortabilă și călduroasă, afară există oameni care umblă pe străzi fără țintă, pentru că nu au un cămin al lor. Mulți dintre cei fără adăpost nu au haine și încălțăminte pentru iarnă, iar hrană găsesc cu greu în sezonul rece. Reprezentanții Centrului social din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților întind o mână de ajutor acestor năpăstuiți de soartă și ne îndeamnă să ne îndreptăm gândurile către ei și să începem noul an cu o faptă bună.
10 Ian 2019