Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fructe și legume, în loc de suplimente alimentare
11.10.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 88

„Copiii trebuie să își ia vitaminele din fructe, legume și dintr-o alimentație sănătoasă, în loc să li se administreze suplimente nutritive“. Este sfatul șefului Secției de Pediatrie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Aceasta spune că, în sezonul rece, mulți părinți le dau copiilor vitamine cu pumnul, în loc să îi hrănească sănătos. Iar acest lucru nu este benefic pentru organism.


Alimentația sănătoasă este obligatorie la copii, iar suplimentele nutritive se administrează doar la recomandarea unui specialist. Este sfatul medicilor pediatri pentru părinții care obișnuiesc să le ofere copiilor tot felul de suplimente nutritive, pentru a crește sănătos. Daniela Safta, șefa Secției de Pediatrie de la Spitalul Județean de Urgență Slatina explică ce înseamnă alimentație sănătoasă pentru copii, începând chiar din primele zile de viață.
Medicii recomandă ca în sezonul rece copiii mici să primească vitamina D3.
Carnea procesată trebuie eliminată definitiv din alimentația celor mici, atrag atenția medicii specialiști.
Alte vitamine, cum sunt fierul și calciul sunt recomandate doar în urma unor analize medicale. În nici un caz acestea nu se administrează copiilor preventiv, mai spune șefa Secției de Pediatrie de la spitalul din Slatina.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE