Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sezonul îmbolnăvirilor
08.10.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 127

A venit frigul și o data cu el s-au înmulțit virozele. Aproape 1.000 de oameni au ajuns la spital în ultima săptămână cu infecții respiratorii și peste 400 cu pneumonii. Ponderea o dețin persoanele cu vârsta între 0 și 19 ani. Toate persoanele sunt nevaccinate. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt așteaptă vaccinul necesar pentru imunizarea populației.


Direcția de Sănătate Publică a început perioada de supraveghere a gripei în sezonul rece, iar primele concluzii indică un număr din ce în ce mai mare de îmbolnăviri. Potrivit reprezentanților instituției, în prima săptămână s-au înregistrat 995 de cazuri de infecții respiratorii acute, cu 21 internări și 415 cazuri de pneumonii, cu 80 internari. Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, DSP Olt transmite cetățenilor câteva sfaturi utile:
-evitarea zonelor aglomerate;
-evitarea contactului cu persoane bolnave;
-evitarea expunerilor în zonele aglomerate, cât și în perioadele cu schimbari bruște de temperatură;
-folosirea batistei de unică utilizare;
-respectarea unui regim sănătos de viață- alimentație bogată în legume și fructe;
-adaptarea unei ținute vestimentare adecvate sezonului.
Pentru desfășurarea campaniei de vaccinare în sezon 2018/2019, DSP Olt a solicitat 30.300 de doze de vaccin antigripal. Până în prezent, în județ au ajuns numai 1.640 de doze. Au fost vaccinate persoanele cu cel mai mare mare risc de îmbolnăvire, respectiv angajații din spitale și cei de la Protecția Copilului. Sunt așteptate noi tranșe de vaccin, pentru imunizarea populației.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024