Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Chirurgul Osvaldo Chiara a operat din nou la Slatina
16.05.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 4438

Colaborarea dintre Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Niguarda din Milano continuă. Medicii italieni au făcut, ieri, o nouă vizită, la Slatina. Au participat la operații alături de chirurgii slătineni și au împărtășit opinii și experiențe. Printre pacienții operați de medicii italieni, se află și tânărul din Movileni, înjunghiat în inimă.


 Chirurgul Osvaldo Chiara și ginecologul Fabio Sanguineti, ambii de la Spitalul Niguarda din Milano, au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina ieri dimineață. Au intrat în sala de operație și, împreună cu medicii slătineni, au intervenit chirurgical la câteva dintre cazurile care fuseseră programate.
Unul dintre pacienții de care s-a ocupat medicul italian este chiar tânărul din comuna Movileni, înjunghiat în fața discotecii din localitate.
Celălalt medic talian, ginecologul Fabio Sanguineti, a consultat două paciente și a asistat la o intervenție chirurgicală laparoscopică.
Colaborarea dintre Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Niguarda din Milano durează de 10 ani. În tot acest timp a avut loc un schimb de experiență între medicii din Slatina și cei italieni, care au operat împreună numeroși pacienți și au învățat noi tehnici chirurgicale.
Specilaiștii italianeni au numai cuvinte de laudă despre medicii de la Spitalul din Slatina.
În vară, echipa de medici din Italia, va reveni la Spitalul din Slatina, pentru a efectua noi intervenții chirurgicale.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018

Planuri pentru Baza sportivă de la Școala 5

Baza sportivă de lângă Școala 5 ar putea redeveni locul în care copiii și tinerii din Slatina să joace fotbal, cum jucau cu ani în urmă. Terenul și tribunele, lăsate în paragină, aparțin Ministerului Tineretului și Sportului, dar municipalitatea speră într-o schimbare a legislației, care să permită preluarea acestor baze. La Slatina, primăria vrea să refacă terenul și tribunele, după ce va amenaja sub ele o parcare.
23 Mai 2018