Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Explozie de viroze și pneumonii
13.02.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 126

Date îngrijorătoare au fost transmise, astăzi, de Direcția de Sănătate Publică Olt. Numărul virozelor și cel al pneumoniilor a crescut alarmant în ultima perioadă și s-a înregistrat încă un caz de gripă sezonieră. Aproape 3.000 de oameni s-au îmbolnăvit, iar la Spitalul din Slatina au fost impuse restricții privind accesul pe mai multe secții. Deși ne aflăm în perioada de vârf a îmbolnăvirilor, Direcția de Sănătate Pubică Olt a rămas fără vaccin gripal.


 În prima saptămână a lunii februarie, în județul Olt s-au înregistrat 2.000 cazuri de infecții respiratorii acute cu 91 internări, 986 cazuri de pneumonii cu 110 internari și 18 cazuri de gripă sezonieră. Potrivit celor de la Direcția de Sănătate Publică Olt, frecvența îmbolnăvirilor a înregistrat o tendință de creștere cu peste 35% fată de media ultimelor trei săptămâni. Toți pacienții cu gripă sezonieră au fost internați în spital. Începând de vineri, la Spitalul din Slatina au fost impuse restricții pe mai multe secții ale spitalului.
Cadrele medicale spun că aceasta este perioada de vârf a îmbolnăvirilor și se așteaptă la un număr mare de pacienți până în luna martie inclusiv. Grav este că, în plin sezon de îmbolnăvire, Direcția de Sănătate Publică Olt a rămas fără vaccin antigripal. Doar medicii de familie mai au puține doze și sunt nevoiți să se descurce cu ele.
Vestea proastă este că nu vor mai fi primite noi doze de vaccin antigripal. Cel mai probabil, spun cei de la DSP, va fi redistribuit vaccin de la alte județe, care au primit o cantitate mai mare.

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

TMK-ARTROM scrie încă o poveste de succes

Protocol de gradul zero la TMK-ARTROM, la lansarea oficială a complexului de tratamente termice pentru țevi din oțel. Reprezentanții companiei au primit vizita unor oaspeți de seamă. Printre ei s-au aflat președintele Consiliului de Administrație al TMK, ambasadorul Federației Ruse la București, reprezentanți ai Guvernului României, Parlamentului, reprezentanții autorităților locale și centrale, parteneri comerciali, clienții și furnizorii companiei.
16 Feb 2018