Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Explozie de viroze și pneumonii
12.02.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 272

Date îngrijorătoare au fost transmise, astăzi, de Direcția de Sănătate Publică Olt. Numărul virozelor și cel al pneumoniilor a crescut alarmant în ultima perioadă și s-a înregistrat încă un caz de gripă sezonieră. Aproape 3.000 de oameni s-au îmbolnăvit, iar la Spitalul din Slatina au fost impuse restricții privind accesul pe mai multe secții. Deși ne aflăm în perioada de vârf a îmbolnăvirilor, Direcția de Sănătate Pubică Olt a rămas fără vaccin gripal.


 În prima saptămână a lunii februarie, în județul Olt s-au înregistrat 2.000 cazuri de infecții respiratorii acute cu 91 internări, 986 cazuri de pneumonii cu 110 internari și 18 cazuri de gripă sezonieră. Potrivit celor de la Direcția de Sănătate Publică Olt, frecvența îmbolnăvirilor a înregistrat o tendință de creștere cu peste 35% fată de media ultimelor trei săptămâni. Toți pacienții cu gripă sezonieră au fost internați în spital. Începând de vineri, la Spitalul din Slatina au fost impuse restricții pe mai multe secții ale spitalului.
Cadrele medicale spun că aceasta este perioada de vârf a îmbolnăvirilor și se așteaptă la un număr mare de pacienți până în luna martie inclusiv. Grav este că, în plin sezon de îmbolnăvire, Direcția de Sănătate Publică Olt a rămas fără vaccin antigripal. Doar medicii de familie mai au puține doze și sunt nevoiți să se descurce cu ele.
Vestea proastă este că nu vor mai fi primite noi doze de vaccin antigripal. Cel mai probabil, spun cei de la DSP, va fi redistribuit vaccin de la alte județe, care au primit o cantitate mai mare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024