Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Cinci copii cu varicelă, vaccinul lipsește
11.01.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 598

Au apărut cazuri de varicelă în județul Olt. Cinci copii s-au îmbolnăvit de la începutul anului, iar medicii pediatri spun că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri, după întoarcerea elevilor din vacanța de iarnă. Singura metodă de prevenire împotriva acestei boli rămâne vaccinarea. Însă vaccinul lipsește în județul Olt de aproape două luni.


 În ultimele zile, cinci copii din Slatina au fost diagnosticați cu varicelă. Medicul Valerică Păunescu spune că toate cazurile înregistrate la cabinetul său sunt forme ușoare, dar este posibil ca numărul lor să crească în perioada următoare.
Varicela poate fi prevenită prin vaccinare. Problema este că vaccinul, care nu este inclus în programul național, ci se face opțional, contracost, nu se găsește în județul Olt de aproape două luni.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în trimestrul IV al anului 2017, la nivelul județului s-au înregistrat opt focare de varicelă cu 99 de cazuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018