Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cinci copii cu varicelă, vaccinul lipsește
10.01.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 716

Au apărut cazuri de varicelă în județul Olt. Cinci copii s-au îmbolnăvit de la începutul anului, iar medicii pediatri spun că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri, după întoarcerea elevilor din vacanța de iarnă. Singura metodă de prevenire împotriva acestei boli rămâne vaccinarea. Însă vaccinul lipsește în județul Olt de aproape două luni.


 În ultimele zile, cinci copii din Slatina au fost diagnosticați cu varicelă. Medicul Valerică Păunescu spune că toate cazurile înregistrate la cabinetul său sunt forme ușoare, dar este posibil ca numărul lor să crească în perioada următoare.
Varicela poate fi prevenită prin vaccinare. Problema este că vaccinul, care nu este inclus în programul național, ci se face opțional, contracost, nu se găsește în județul Olt de aproape două luni.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în trimestrul IV al anului 2017, la nivelul județului s-au înregistrat opt focare de varicelă cu 99 de cazuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024