Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Cinci copii cu varicelă, vaccinul lipsește
11.01.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 568

Au apărut cazuri de varicelă în județul Olt. Cinci copii s-au îmbolnăvit de la începutul anului, iar medicii pediatri spun că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri, după întoarcerea elevilor din vacanța de iarnă. Singura metodă de prevenire împotriva acestei boli rămâne vaccinarea. Însă vaccinul lipsește în județul Olt de aproape două luni.


 În ultimele zile, cinci copii din Slatina au fost diagnosticați cu varicelă. Medicul Valerică Păunescu spune că toate cazurile înregistrate la cabinetul său sunt forme ușoare, dar este posibil ca numărul lor să crească în perioada următoare.
Varicela poate fi prevenită prin vaccinare. Problema este că vaccinul, care nu este inclus în programul național, ci se face opțional, contracost, nu se găsește în județul Olt de aproape două luni.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în trimestrul IV al anului 2017, la nivelul județului s-au înregistrat opt focare de varicelă cu 99 de cazuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
DECLARATIA ZILEI
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018