Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Au venit vaccinurile. Lipsește Diftavaxul
30.10.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 293

Vaccinurile importante care au lipsit o perioadă de timp din depozitul Direcției de Sănătate Publică Olt se găsesc acum în cabinetele medicilor de familie. Reprezentanții instituției spun că s-a rezolvat criza vaccinurilor, iar în prezent un singur produs biologic mai lipsește. Este vorba despre Diftavax, care se administrează împotriva difteriei și tetanosului. Medicii speră să îl primească până la finalul anului.


Imunizarea este o măsură de protecție-prevenție a organismului împotriva unor boli infecțioase. Populația trebuie să accepte că nu există medicamente și vaccinuri care să ofere siguranță de 100%, motiv pentru care încrederea în utilizarea acestora trebuie sa aibă la bază avantajele și nu dezavantajele. Este mesajul transmis de Direcția de Sănătate Publică Olt, pentru a încuraja populația să se vaccineze. În prezent, județul Olt nu se mai confruntă cu lipsă de vaccinuri. Majoritatea vaccinurilor incluse în Programul Național se găsesc în cabinetele medicilor de familie.
Un singur vaccin lipsește de câteva luni bune, iar reprezentanții DSP spun că nu au vești de la Ministerul Sănătății privind aprovizionarea cu acesta.
Probleme mai sunt și cu vaccinul gripal. Doar 324 de doze au ajuns săptămâna trecută în județul Olt, deși necesarul este de 30.000. Reprezentanții DSP îndeamnă populația să se imunizeze, pentru a se proteja de boli grave, care pot duce chiar la deces.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024