Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sanitas se pregătește de grevă
14.09.2017
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 356

Încep protestele în sănătate. Federația Sanitas a stabilit programul manifestărilor, iar din octombrie vor avea loc acțiuni de protest de amploare în capitală. Angajații din sănătate sunt nemulțumiți de inechitățile, omisiunile și discriminările Legii salarizării bugetare. Zilele acestea, membrii de sindicat vor depune memorii la instituțiile publice locale, naționale și chiar internaționale, cu privire la nemulțumirile lor.


Consiliul Național al Federației Sanitas a stabilit ieri programul acțiunilor de protest pentru perioada următoare, ca răspuns la tergiversările guvernanților față de problemele cu care se confruntă Sănătatea și Asistența socială din România. Astfel, pe 2, 4 și 6 octombrie, angajații din sănătate vor picheta ministerele Muncii, Sănătății și Finanțelor, iar pe 19 octombrie va avea loc un miting de amploare în capitală, urmat de un marș.
Reprezentanții Sanitas spun că vor informa despre protestul lor atât autoritățile din România, dar și Comisia de la Viena. Pentru că propunerile guvernanților cu privire la creșterea veniturilor sunt bătaie de joc, susțin cei din Sanitas.
O altă nemulțumire se referă la majorarea salariilor doar pentru o parte dintre angajații din sănătate.
Transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat este o altă nemulțumire a membrilor Sanitas.
Pe 19 octombrie, la mitingul din capitală vor participa 10.000 de angajați din sănătate. Din județul Olt vor merge la protest 200 de membri de sindicat.
 

sanitas proteste sanatate
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE