Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
România Educată, doar pe hârtie
07.07.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 174

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că proiectul „România Educată” va fi săptămâna viitoare în Guvern, prin memorandum. Început încă din 2016 ca un slogan de campanie, proiectul care ar urma să schimbe fața învățământului românesc este, în fapt, doar o hârtie. Inițiativa nu are caracter legal, astfel că implementarea lui are nevoie de o decizie politică.


 „România educată” ar urma să fie aprobată săptămâna viitoare, de Guvern. Proiectul își propune ca, până în 2030, nivelul actului educațional să fie îmbunătățit. „Un proiect prezidențial doar pe hârtie”, spune deputatul PSD de Olt Emil Albotă. El subliniază faptul că rezultatele educației înregistrate în acest an arată dezastrul către care se îndreaptă educația din țară.
Emil Albotă, deputat PSD Olt
„Dincolo de agenda publică plină de certurile între peneliști cifrele dezastrului educațional ne arată că peste 90 de mii de copii au abandonat școala înainte să susțină Bacalaureatul.Tot aceste cifre ne arată o Românie cu vârfuri, copii excepționali cu rezultate la nivel internațional, dar și o Românie a notelor de 5 și cu o promovabilitate din ce în ce mai scăzută a examenelor importante, cu o creștere a ratei analfabetismului funcțional.”
Până ca proiectul „România educată” să prindă contur, sistemul de învățământ stă sub amenințarea unui nou val de coronavirus. Și asta în contextul unei infrastructuri deficitare, în care elevii din mediile defavorizate vor fi, din nou, obligați să facă școală în fața televizorului, chiar dacă nu au curent electric.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024