Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Valuri de braconieri pe râul Olt
13.05.2020
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 767

Deși este prohibiție, braconierii nu țin cont de acest lucru și continuă să pescuiască ilegal, atât ziua, cât și noaptea, pe râul Olt. La fiecare acțiune desfășurată, jandarmii îi prind, le întocmesc dosare penale și le confiscă uneltele de pescuit. Braconierii nu se lasă, însă. Se întorc pe malul apei și continuă să prindă pește, pe care îl vând apoi în diferite locuri. Numai în ultimele două săptămâni, șase braconieri au fost prinși de oamenii legii, în județul Olt.


Braconajul nu dispare nici în perioada de prohibiție. Mai mulți bărbați din județul Olt au fost prinși de jandarmi, în timp ce desfășurau activități de pescuit comercial cu ajutorul unor ambarcațiuni pneumatice improvizate. La Verguleasa, cinci braconieri au fost prinși de jandarmii olteni, în timpul unei ample acțiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol pe râul Olt.
Și în localitatea Mărgheni a fost prins un bărbat care încerca să pescuiască în scop comercial cu unelte de tip setcă, interzise de lege. În ambele cazuri, ustensilele de pescuit au fost confiscate, iar cei șase braconieri s-au ales cu dosare penale.
Reprezentantul Jandarmeriei Olt anunță că vor continua controalele în această perioadă de prohibiție, iar cei care nu respectă legea, vor răspunde penal.
Săptămânal, Jandarmeria Olt, împreună cu alte instituții, desfășoară controale pe râul Olt, în căutarea braconierilor. Aceste acțiuni au scopul de a preveni și combate braconajul piscicol.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020

Purtăm masca de protecție și afară!

Dacă în interior masca de protecție este obligatorie, afară rămâne la alegerea fiecăruia dacă o poartă sau nu. Cei mai mulți nu o poartă, fie pentru că este inconfortabilă, fie pentru că nu consideră că este necesar și aleg, mai degrabă, păstrarea distanței de siguranță. Nu este însă cea mai bună variantă, spun medicii infecționiști! Masca trebuie purtată și afară pentru că virusului poate fi transmis ușor chiar și cu păstrarea distanței de siguranță.
01 Iul 2020