Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Gospodării sub ape la Scornicești
03.06.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 993

100 de gosopodării au fost inundate, în orașul Scornicești, în urma ploii torențiale de noaptea trecută. Pompierii de la ISU Olt și cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au intervenit încontinuu cu motopompe și excavatoare, pentru a scoate apa din gospodăriille oamenilor. Puhoaiele au omorât și păsări, iar mai multe drumuri au fost afectate.


Pomi rupți, drumuri, curți și grădini acoperite de apă. Este imaginea din orașul Scornicești, unde, la început de vară, după ploia torențială de noaptea trecută, zeci de gospodării au fost inundate. Oamenii spun că, în doar câteva minute, curțile li s-au umplut de apă, iar nivelul creștea de la un minut la altul. Grădini întregi au fost distruse, păsări au murit din cauza puhoaielor, iar zeci de case, beciuri și alte anexe au fost inundate.
Primarul din Scornicești, Ion Prioteasa, a mers în teren să vadă care este situația. Bilanțul este îngrijorător.
Zeci de pompieri, împreună cu șeful ISU Olt, colonelul Adrian Tănase, și reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență au intervenit cu motopompe și un excavator pentru a scoate apa din gospodăriile afectate.
Primarul din Scornicești, Ion Prioteasa, spune că a încercat să aloce buget pentru decolmatarea canalelor din localitate, dar nu a avut sprijinul consilierilor locali pentru acest lucru. Probleme cu inundațiile au fost și în localitățile, Recea, Bălteni și Teslui. În ultima localitate, pompierii au intervenit pentru supraînălțarea malului pârâului Teslui Muntean, care amenință să iasă din matcă și să inunde casele oamenilor.
Iar veștile de la Agenția Națională de Meteorologie nu sunt deloc bune. Se prelungește avertizarea hidrologică de cod portocaliu de inundații, pentru intervalul 4 iunie, ora 14.00 - 05 iunie, ora 16.00. Sunt preconizate creșteri de debite și niveluri pe afluenții râului Olt, Vedea și pârâului Călmățui.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE