Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
De pe miriște, la spital
18.09.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 956

Un autoturism a ars în totalitate, iar proprietarul a fost rănit, în urma unui incendiu de vegetație uscată, pe care l-a provocat chiar el. Bărbatul a vrut să curețe terenul, dar a fost la un pas să își piardă viața. El se află acum internat în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Slatina.


Un incendiu de miriște a fost la un pas să se transforme într-o tragedie, aseară, în orașul Corabia. Un bărbat care a incendiat vegetația uscată de pe terenul său a lăsat autoturismul în apropiere, iar flăcările l-au distrus în totalitate
Proprietarul mașinii a încercat să stingă flăcările și a suferit arsuri la mâini și față. El a fost transportat mai întâi la Spitalul din Corabia, ulterior fiind transferat la Spitalul Județean de Urgență Slatina.
Deocamdată, bărbatul este în stare stabilă, dar va mai rămâne sub supravegherea medicilor o perioadă. Pompierii atrag atenția că incendierea miriștilor se sancționează cu amenzi drastice.
Amenzi pentru incendierea miriștilor
„Nerespectarea acestei prevederi legale se sancţionează cu amendă contravenţională al cărei cuantum este cuprins între 3.000 și 6.000 lei pentru persoane fizice şi între 25.000 – 50.000 lei, pentru persoane juridice”
În condiţiile în care este necesară arderea miriștilor pentru combaterea dăunătorilor și au fost obţinute aprobările prevăzute de legislaţia în vigoare, arderea vegetației uscate se face cu respectarea următoarelor măsuri:
Măsuri pentru incendierea miriștilor
- condiţii meteorologice fără vânt;
- parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fâşii arate;
- izolarea zonei de ardere faţă de căile de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate;
- desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
- asigurarea, până la finalizarea arderii, a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii;
- asigurarea, pentru suprafeţe de ardere mai mici de 5 ha, a substanţelor şi mijloacelor de stingere necesare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE