Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
A murit de gripă, după ce a născut
17.05.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1688

O tânără de 19 ani, din comuna Fălcoiu, a decedat ieri-dimineață, din cauza gripei. Aceasta născuse recent la Spitalul din Caracal, iar pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutățit, a fost transferată la Craiova. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Olt, tânăra nu făcuse vaccinul împotriva gripei, iar după confirmarea diagnosticului nu a primit tratament de specialitate. Acesta este primul deces de gripă din județ, în sezonul 2017-2018.


 Tânăra de 19 ani, din comuna Flăcoiu, a fost internată la Spitalul din Caracal, la sfârșitul lunii aprilie, cu febră și tuse. Gravidă în 37 de săptămâni, aceasta a fost diagnosticată cu pneumopatie bilaterală. Starea sa de sănătate s-a înrăutățit, după internare.
Pe data de 5 mai a născut, iar starea femeii s-a agravat și mai mult. De la Spitalul din Caracal, tânăra a fost transferată la un spital din Craiova, însă nici medicii de aici nu au putut să o salveze.
În urma anchetei demarate de Direcția de Sănătate Publică Olt s-a constatat că femeia nu fusese imunizată împotriva gripei, iar după îmbolnăvire nu a primit tratamentul corespunzător.
În sezonul 2017-2018, în județul Olt s-au înregistrat 123 de cazuri de gripă. Potrivit celor de la DSP, gravidele se află în categoria de risc de îmbolnăvire și este recomandat să se vaccineze în orice perioadă a sarcinii.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018

Planuri pentru Baza sportivă de la Școala 5

Baza sportivă de lângă Școala 5 ar putea redeveni locul în care copiii și tinerii din Slatina să joace fotbal, cum jucau cu ani în urmă. Terenul și tribunele, lăsate în paragină, aparțin Ministerului Tineretului și Sportului, dar municipalitatea speră într-o schimbare a legislației, care să permită preluarea acestor baze. La Slatina, primăria vrea să refacă terenul și tribunele, după ce va amenaja sub ele o parcare.
23 Mai 2018