Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Botezul cailor, tradiție de un sfert de secol
09.01.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 808

Botezul cailor la Slătioara continuă în fiecare an. Tradiția a ajuns la a 25-a ediție, iar anul acesta numărul participanților a fost unul record. Peste 1.000 de persoane au luat parte la eveniment, iar numărul celor care au intrat în concurs cu cei mai puternici și frumoși cai a sărit de 30.


 Cei mai frumoși și puternici cai au fost aduși sâmbătă, în ziua de Bobotează, la Slatioara. A fost botezul cailor, sărbătoare ajunsă la a 25-a ediție, care an de an adună tot mai mulți participanți. Exemplarele au fost botezate, iar apoi s-au întrecut în cadrul a două probe: de frumusețe și tracțiune.
Eugen Butoi este din Balș și participă în fiecare an la concursul de la Slătioara. Și anul acesta, ca și în anii trecedenți, a venit pregătit să câștige.
Alții s-au aflat la prima participare la acest concurs.
Atracția acestei competiții au reprezentat-o câțiva ponei. Cei mici s-au plimbat cu trăsura micuțelor exemplare și s-au fotografiat alături de acestea. La proba de tracțiune, câștigătorii concursului au fost Sandu Covaci, din Slătioara și Nicolae Dumitra, din Piatra Olt. La proba de frumusețe, pe primul loc au fost Sandu Covaci, din Slătioara și Teodor Turcitu, din Balș.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018