Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Botezul cailor, tradiție de un sfert de secol
09.01.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 743

Botezul cailor la Slătioara continuă în fiecare an. Tradiția a ajuns la a 25-a ediție, iar anul acesta numărul participanților a fost unul record. Peste 1.000 de persoane au luat parte la eveniment, iar numărul celor care au intrat în concurs cu cei mai puternici și frumoși cai a sărit de 30.


 Cei mai frumoși și puternici cai au fost aduși sâmbătă, în ziua de Bobotează, la Slatioara. A fost botezul cailor, sărbătoare ajunsă la a 25-a ediție, care an de an adună tot mai mulți participanți. Exemplarele au fost botezate, iar apoi s-au întrecut în cadrul a două probe: de frumusețe și tracțiune.
Eugen Butoi este din Balș și participă în fiecare an la concursul de la Slătioara. Și anul acesta, ca și în anii trecedenți, a venit pregătit să câștige.
Alții s-au aflat la prima participare la acest concurs.
Atracția acestei competiții au reprezentat-o câțiva ponei. Cei mici s-au plimbat cu trăsura micuțelor exemplare și s-au fotografiat alături de acestea. La proba de tracțiune, câștigătorii concursului au fost Sandu Covaci, din Slătioara și Nicolae Dumitra, din Piatra Olt. La proba de frumusețe, pe primul loc au fost Sandu Covaci, din Slătioara și Teodor Turcitu, din Balș.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
DECLARATIA ZILEI
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018