Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
„Foc de artificii” cu dosare penale
09.01.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 385

Peste 1.000 de kilograme de obiecte pirotehnice confiscate și 30 de dosare penale întocmite de poliție și jandarmi. Este bilanțul acțiunii „Foc de artificii”, desfășurată în perioada sărbătorilor. Oltul se află printre județele fruntașe la confiscarea de obiecte pirotehnice, spun reprezentanții Poliției Olt.


 În acest sezon, polițiștii au efectuat 84 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 19 societăți comerciale autorizate să comercializeze articole pirotehnice sau să execute focuri de artificii.
Controalele au vizat modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea și sancționarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice. La Slatina, polițiștii au capturat cea mai mare cantitate de obiecte pirotehnice.
Petardele de orice fel sunt interzise la vânzare în România. Acestea sunt aduse din China și Cehia, unde compercializarea lor este liberă, spun polițiștii. Și jandarmii au prins mai multe persoane care vindeau petarde.
Reprezenții IPJ spun că Oltul se află printre județele cu cea mai mare captură de obiecte pirotehnice. Acestea au fost depozitate în camera de corpuri delicte din cadrul Poliției și urmează să fie distruse.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018