Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cazurile de COVID cresc, școlile se închid
19.10.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 2864

Potrivit ultimei raportări a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, numărul de cazuri de COVID 19 a crescut alarmant, drept pentru care mai multe zone din județ au depășit indicele de infectare de 1,5 cazuri la mia de locuitori. Cele mai afectate localități sunt Caracalul și Slatina. Printre cei confirmați pozitiv se numără mai mulți elevi și profesori. Asta înseamnă că mai multe clase și școli au fost mutate în scenariul roșu, adică în mediul online.


Creșterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile a lovit mai multe localități din județul Olt. Cea mai afectată localitate este municipiul Caracal, cu un indice de infectare de 3,40 cazuri la mia de locuitori. În zona galbenă, adică în zonele unde s-a depășit numărul de 1,5 cazuri la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat mai multe măsuri de restricție.

Localitățile aflate în zona galbenă
- Slatina– 2,59/‰ locuitori
- Brâncoveni - 2,56/‰ locuitori
- Cezieni - 2,40,
- Milcov – 2,30/‰ locuitori
- Perieți 1,91/‰ locuitori
- Optași-Măgura – 1,77/‰ locuitori
- Icoana - 1,71/‰ locuitori
- Nicolae Titulescu – 1,69/‰ locuitori
- Valea Mare – 1,60/‰ locuitori
- Dobrețu – 1,60/‰ locuitori
- Tufeni – 1,53/‰ locuitori
- Bârza – 1,53/‰ locuitori

Cazurile de coronavirus continuă să apară și în școlile din județ. În mai multe clase de elevi, atât din mediul urban, cât și din cel rural, cursurile s-au mutat în mediul online.
În Caracal, situația este una specială. Din cauza faptului că municipiul se află încă în zona roșie, toate unitățile de învățământ de aici își desfășoară cursurile exclusiv în mediul online.

Pentru municipiul Slatina, lucrurile sunt puțin diferite. Majoritatea unităților de învățământ de aici s-au mutat în scenariul galben, adică în sistem hibrid. În roșu se află doar clasele în care au existat cazuri confirmate de elevi sau de cadre didactice. Inspectorul școlar general, Victor Iacobescu, speră ca rata de incidență să scadă, astfel încât copiii să se poată întoarce în bănci
.
Numărul de cazuri apărute în școli crește de la o zi la alta, iar în fiecare zi, se închide cel puțin o clasă. Potrivit reprezentanților învățământului oltean, acest lucru îi afectează cel mai mult pe elevi. Ei sunt mult mai receptivi în clasă și înțeleg materia mult mai bine prin interacțiune față în față, iar mutarea lor în mediul online nu este o variantă bună pe termen lung.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE