Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltul, sub media pe țară la BAC
30.06.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 4148

Elevii care au susținut examenul de Bacalaureat au aflat astăzi rezultatele. 58,26% este rata de promovare în județul Olt, cu aproximativ 7 procente mai mică decât anul precedent. Tinerii nu s-au înghesuit la avizierele unităților de învățământ pentru a-și vedea rezultatele, majoritatea optând pentru varianta de verificare online.


Emoțiile au luat sfârșit pentru absolvenții de liceu care au susținut examenul de Bacalaureat. Anul acesta, a fost unul atipic, iar dacă odinioară tinerii se adunau în curtea liceului pentru a-și vedea notele afișate la avizier, acum, majoritatea au optat pentru varianta de verificare online. Au fost și tineri care au venit la școală, pentru a fi siguri că rezultatul coincide cu cel de pe site. Bucuria a fost imensă atunci când au văzut că munca lor a fost răsplătită cu note pe măsură.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Olt, rata de promovabilitate la examenul de Bacalaureat din acest an este cu aproximativ 7 procente mai mică decât în 2019. Paradoxal, inspectorul școlar general se declară mulțumit de rezultatul obținut în județ. Și numărul elevilor cu media 10 a scăzut. Dacă anul trecut județul Olt avea 9 tineri cu note maxime, acum, după afișarea primelor rezultate, numărul lor a scăzut la 7.
Liceul cu cea mai mare rată de promovabilitate din Olt este Colegiul Național „Ion Minulescu”. Dintr-un total de 271 de elevi, doar 16 tineri nu au reușit să obțină o medie peste 6. Directorul unității de învățământ este, însă nemulțumit, întrucât și aici, procentul de promovabilitate a scăzut față de anii precedenți.
Tinerii care sunt nemulțumiți de notele primite, pot să depună o contestație, astăzi, între orele 16 – 20 și mâine în intervalul orar 8 – 12. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat vor fi afișate în data de 5 iulie.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se vor întoarce elevii în bănci?

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat ieri faptul că școala va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor putea merge efectiv la unitățile de învățământ. Responsabilitatea a fost transferată la nivel local, astfel că școlile vor avea autonomie de decizie în ceea ce privește începerea anului școlar. Directorii s-au consultat deja cu profesorii și cu părinții și spun că sunt pregătiți să îi primească din nou pe copii în bănci.
07 Aug 2020

Olt: masca, la control!

De astăzi este obligatorie purtarea măștii de protecție, în aer liber, în zonele aglomerate din Slatina și din județul Olt. Cei care nu o poartă sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 de 2.500 de lei. La Piața Zahana, cea mai aglomerată zonă din Slatina, în timp ce unii au spus că nu știau că trebuie să poarte mască obligatoriu, alții au încercat să îi păcălească pe polițiști, purtând-o în mână, în buzunar, sub bărbie sau, mai nou, agățată de ureche.
06 Aug 2020