Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Evaluați pentru a merge la școală
05.03.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 520

Copiii care împlinesc 6 ani după data de 1 septembrie 2020 pot să urmeze clasa pregătitoare numai după ce trec printr-o evaluare psihosomatică. Le sunt verificate cunoștințele și nivelul de adaptare la un mediu nou, după care sunt declarați apți pentru a merge la școală. Părinții își pot programa copilul la această evaluare la unul din cele 6 centre din județul Olt.


Perioada de înscriere pentru clasa pregătitoare a început, iar toți părinții vor ca micuții lor să meargă la o școală unde se pot dezvolta armonios. Totuși, prichindeii care nu împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 1 septembrie 2020 trebuie să treacă mai întâi de o evaluare psihosomatică.
Sunt puse 20 de întrebări, fiecare verificând un anumit item. Pentru a putea să meargă la școală ei trebuie să fie pregătiți atât din punct de vedere cognitiv, cât și socioafectiv. Psihopedagogul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Olt ne spune că noile generații au o inteligență bine dezvoltată, iar copiii sunt din ce în ce mai descurcăreți.
În Olt, au fost stabilite 6 centre de evaluare: Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, în Slatina, Școala Nicolae Coculescu Scornicești, GPN Dumbrava Minunată Drăgănești, GPP3 Caracal, GPP Floare de Tei Corabia și GPN Ion Creangă Balș. Acestea sunt deschis zilnic, în intervalul orar 10.00- 18.00.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE