Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ajutați să aleagă o carieră potrivită
31.10.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 160

Alegea facultăţii potrivite îi poate pune în dificultate pe elevii de liceu. Tocmai de aceea este nevoie ca tinerii să fie conştienţi de abilităţile pe care le au şi să-şi aleagă parcursul academic în funcţie de ceea ce le place să facă. Școala, prin intermediul psihologului, are rolul de a-i sfătui și ajuta pe elevi în procesul de decizie.


Studiile de specialitate arată că elevii care își aleg o profesie, și apoi o carieră care li se potrivește și îi pasionează, sunt mult mai fericiți pe parcursul facultății și apoi pe piața muncii. Ele spun că cei care practică o meserie din pasiune sunt mult mai sănătoși, mai puțin stresați, depun mai puțin efort și au mult mai multe rezultate bune. Elevii din cadrul Colegiului Național ,,Ion Minulescu” au avut parte de o activitate de consiliere privind pașii de parcurs pentru alegerea corectă a facultății. La dezbatere au participat 800 de elevi, din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a. Proiectul se desfășoară pe parcursul întregii săptămâni.
Tinerii sunt nehotărâți, însă, spun ei. Astfel de activități de consiliere sunt utile și ar trebui să fie mult mai dese.
Tendințele din piața muncii se schimbă în timp și dacă alegi doar în funcție de factori externi, riști să ai un traseu profesional presărat cu dificultăți. Alegerea felului în care ne continuăm studiile după terminarea liceului este printre primele decizii importante pe care le luăm, pentru că această alegere ne va influența decisiv viitorul.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE