Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Experiențe școlare internaționale pentru copiii din medii defavorizate
22.07.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 61

Liceul „Petre Pandrea”, din Balș, a fost selectat să facă parte dintr-un proiect Erasmus+, alături de școli din patru state europene. „Literatura, cadru pentru învățarea socio-emoțională” este titlul proiectului care își propune să îi implice pe elevii din categoriile defavorizate în activități literare care să îi ajute să își depășească problemele emoționale.


„Cu un loc 8 național și un buget colectiv de peste 160000 euro, proiectul "Literature - a Framework for Social and Emotional Learning" se va desfășura în perioada 2019-2021, fiind un proiect Erasmus+ din domeniul Parteneriate strategice în domeniul educație şcolară - proiecte de schimb interșcolar. Va aduce schimburi de elevi, sesiuni de învățare pentru elevi și profesori și va confirma încă o dată dimensiunea europeană a școlii noastre! Felicitări echipei de scriere - Loghinaș Nicolae și Pîrvu Claudia!”, a anunțat conducerea școlii.
Claudia Pîrvu, unul dintre dascălii care a crezut în acest proiect a explicat care a fost ideea de la care a pornit atunci când a început să lucreze. „Noi am ajuns la concluzia că literatura nu este înțeleasă și nu îi este folosit potențialul la maximum și atunci avem o secțiune în cadrul căreia literatura este folosită pentru rezolvarea unor probleme socio-emoționale. Grupul țintă al proiectului este format din copii din medii sărace, din familii dezorganizate sau care au părinți plecați să lucreze în străinătate”, a explicat Claudia Pîrvu, profesor al școlii din Balș
20 de elevi de la „Petre Pandrea” vor face schimburi de experiență la instituții de învățământ din Italia, Spania, Grecia și Portugalia, chiar din următorul an școlar.
 

petre pandrea balș proiect erasmus+
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenia Wheels”, un spectacol auto de excepție

Mașini retro, de epocă, de curse, motoare puternice, scârțâituri de roți și multă adrenalină. Demonstrații spectaculoase de drift au avut loc, sâmbătă, în centrul municipiului Slatina. Sute de oameni de toate vârstele au venit să vadă momentul organizat în cadrul evenimentului „Oltenia Wheels“, aflat la prima ediție. Totul s-a desfășurat în bune condiții, iar spectatorii au spus că mai vor să vadă așa ceva la Slatina.
09 Sep 2019

Educație modernă la GPP Nr.5

Și grădinițele și-au început, astăzi, activitatea didactică. La Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 din Slatina, micuții s-au întors cu emoții. Le-au revăzut cu drag pe doamnele educatoare, pe care le-au întâmpinat cu flori, și s-au bucurat de întâlnirea cu toți copiii întorși din vacanță. Este unitatea cu cele mai multe grădinițe în subordine, aici fiind pregătiți peste 300 de copii. Pentru ei, în ultima perioadă au avut loc mai multe investiții, care vor continua și anul acesta.
09 Sep 2019