Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se fac înscrieri la Școala de Fete „Buna Vestire”
11.09.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 222

Școala Gimnazială de Fete „Buna Vestire” din Grădinari face înscrieri pentru clasa a V-a. Instituția de învățământ, coordonată de Mitropolia Olteniei, acceptă fete provenite din familii sărace, cărora le oferă cazare, masă și școlarizare gratuite, în regim de internat. Tot aici, elevele vor studia limbi străine și vor face cursuri de pregătire pentru viață, cum ar fi cele de patiserie, bucătărie sau infirmerie.


Fetele care provin din familii cu posibilități financiare reduse pot studia gratuit în incinta școlii „Buna Vestire”, a Mitropoliei Olteniei, care funcționează în comuna Grădinari. Aici sunt primite eleve de clasa a V-a din toată țara, care vor beneficia de cazare și educație gratuite pe toată durata gimnaziului.
„Elevele orfane și cele sărace sunt întreținute în Stabilimentul nostru fără să participe financiar la niciuna dintre activitățile noastre. Ele nu vor datora nimic nici după terminarea studiilor.
Prin urmare, toate cheltuielile administrative și de școlarizare vor fi suportate de Așezământ și Fundația «Buna Vestire»”, anunță reprezentanții Mitropoliei Olteniei, într-un comunicat de presă.
Instituția este acreditată de Ministerul Educației, iar cursurile se axează pe matematică și arhitectură, dar și pe pregătirea elevelor pentru viață. Astfel, ele vor învăța lucruri utile din domeniul patiseriei, bucătăriei, croitoriei și infirmeriei.

„După terminarea studiilor liceale, absolventele sărace şi orfane vor fi susţinute în vederea definitivării studiilor la facultăţi de profil, potrivit aptitudinilor şi dorinţelor lor.
Cheltuielile de şcolarizare în aceste instituţii de învăţământ universitar vor fi suportate de Fundaţia «Buna Vestire»”, mai spun reprezentanții Mitropoliei Olteniei.
Fetele admise vor începe studiile începând cu clasa a V-a și vor fi școlarizate până la absolvirea liceului. Informații suplimentare despre condițiile de școlarizare și baza materială a unității de învățământ sunt pe site-ul www.scoala-bunavestire.ro, unde pot găsi şi formularul de înscriere. Școala a fost înființată începând cu anul şcolar 2013-2014, ca unitate de învăţământ preuniversitar de stat din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.

 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019