Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Începe evaluarea tezaurului de la Radomirești
27.05.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 715

Muzeul Județean Olt a reușit să aducă în Olt un expert evaluator acreditat pentru tezaurul descoperit la Radomirești. Valoarea celor 70 de monede va fi calculată după vechime, gradul de conservare, dar și după raritatea pe piața internațională. Directorul instituției a anunțat că săptămâna viitoare vor începe noi săpături în zona unde au fost descoperite monedele.


 Tezaurul descoperit la Radomirești urmează să fie evaluat. Muzeul Județean Olt a reușit să aducă un expert acreditat în antichități care să stabilească valoarea adevărată a celor 70 de monede antice, datate încă din secolul al II – lea. Prețul real al comorii va fi calculat după vechimea, gradul de conservare, dar și după raritatea ei pe piața internațională.
Directorul Muzeului Județean Olt spune că în perioada următoare, angajații instituției, dar și ai administrației locale din Radomirești vor continua săpăturile în zona în care a fost descoperit tezaurul.
După finalizarea tuturor proceselor de evaluare a comorii de la Radomirești, cele 70 de monede vor rămâne în posesia Muzeului Județean Olt.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE