Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina. Orașul în care trăim
11.12.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 644

După cele 2 filme documentare excepționale, ,,Vârstele Slatinei” și ,,Slatina pe drumul Marii Uniri”, Asociația Amprente Oltene, prin intermediul istoricului Aurelia Grosu se pregătește să lanseze un nou proiect. ,,Slatina. Orașul în care trăim” adună în imagini amintirile, nostalgiile, poveștile și trăirile oamenilor locului prin care este prezentat frumosul municipiului nostru drag.


Prima atestare documentară a municipiului datează încă din 1368. De-a lungul timpului, Slatina s-a remarcat drept un oraș de mare importanță, prin evenimentele de anvergură pe care le-a făurit timp de milenii întregi. Generații peste generații au pus câte o cărămidă, câte o amprentă, în ceea ce noi numim astăzi istoria locului de suflet, ce poartă denumirea de Slatina. Asociația Amprente Oltene, prin intermediul istoricului Aurelia Grosu, a pășit prin amintirile oamenilor, prin arhivele țării noastre și dincolo de ele pentru a contura și realiza un nou film de marcă, intitulat ,,Slatina. Orașul în care trăim”.
Slătinenii sunt personajele principale ale acestui film. Sunt oameni valoroși, care prin mărturiile lor, transmise prin viu grai din moși strămoși, îmbogățesc istoria locului. Diversitatea construcțiilor orașului, alternanța dintre vechi și nou reprezintă o modalitate de a privi și analiza în detaliu drumul pe care Slatina l-a urmărit de-a lungul anilor.
Filmul ,,Slatina. Orașul în care trăim” al Asociației Amprente Oltene, finanțat de Consiliul Local și Primăria Slatina își va avea premiera miercurea viitoare, pe 18 decembrie, ora 11 la Centrul Cultural ,,Eugen Ionescu”.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024