Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Între chin și amin“, premieră la Slatina
10.10.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 207

A fost premiera filmului „Între chin și amin“, seara trecută, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ din Slatina. Un film de excepție, o adevărată lecție de istorie, în regia lui Toma Enache, care aduce un omagiu în memoria celor care au pătimit în pușcăriile comuniste. Printre actorii care au jucat în acest film se află: Ion Dichiseanu, Dragoș Stanciu, Cezara Dafinescu și Ana Pârvu. Ei au încercat să evidențieze cât mai bine faptele crude petrecute în acea vreme, iar publicul slătinean a fost profund impresionat.


După ce, zilele trecute, a fost premiera națională a filmului „Între chin și amin“, la București, evenimentul a avut loc seara trecută și la Slatina. Este cel mai nou film despre „Experimentul Pitești”, în care sunt redate ororile din închisorile comuniste. Filmul prezintă povestea lui Tase Caraman, un tânăr compozitor, proaspăt logodit, care se întoarce de la Viena și este arestat împreună cu fratele său. Ajunge în iadul din pușcăria de la Pitești, condusă de temutul Ciumău, interpretat de Constantin Cotimanis. Reușește să supraviețuiască torturilor, prin credință. Filmul reflectă perfect crudul adevăr al acelor vremuri, spun actorii care au jucat în această peliculă.
Regizorul Toma Enache spune că ideea acestui proiect i-a venit în 2014, după ce a urmărit un interviu la televizor.
„Un film bun, care trebuia văzut și la Slatina“, au spus încântați oamenii care au venit la premieră. Intrarea a fost liberă, iar proiectul a fost organizat de Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ și Primăria municipiului Slatina.
În acest film joacă și actrița Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE