Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Călușul unește România”, la Slatina
20.06.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 109

S-a dat startul celei de-a XXI-a ediții a concursului „Călușul românesc”, la Slatina. Peste o mie de copii din toate colțurile țării au defilat pe străzile orașului prezentând parada portului popular, urmată de un moment artistic de excepție, toate reunite sub egida „Călușul unește România”.


Sute de dansatori din toate zonele României, îmbrăcați în haine de sărbătoare, au prezentat ieri, în deschiderea concursului „Călușul românesc”, o paradă a portului popular autentic.
După ce au străbătut bulevardul Alexandru Ioan Cuza, cei peste o mie copii au oferit publicul spectator prezent pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor un moment artistic inedit.
La eveniment a participat și primarul Slatinei, Emil Moț, care a felicitat organizatorii pentru acest debut impresionant al spectacolului concurs „Călușul românesc”.
Cei care au reușit să ajungă în centrul orașului, au rămas plăcut surprinși de evenimentul organizat de Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina.
Doamna Iordana a intrat în direct cu fiica și nepoțica din Suedia, pentru a viziona și ele acest spectacol de execepție.
Invitate de onoare la această ediție sunt două ansambluri din Polonia și Republica Moldova.
Câștigătorii ediției de anul trecut, coordonați de Ghiță Gheorghe, Ansamblul „Hora Florilor”, din Osica de Jos au deschis oficial această ediție a concursului „Călușul românesc”.
Vineri este ultima zi a concursului în care se vor desemna câștigătorii celor nouă secțiuni și se vor decerna marile premii.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Evadat fugărit pe străzile Slatinei

Urmărire ca în filme pe străzile Slatinei. Nu cu mașina, ci pe jos. Un evadat care a fugit din spital a fost prins de un polițist local, după ce acesta a alergat după el aproape un kilometru. Individul se afla în arest preventiv pentru tâlhărie și le-a spus polițiștilor care îl păzeau că merge la toaletă. A fugit însă, cu tot cu polițiștii după el, fiind prins și încătușat în centrul orașului de un echipaj de la Poliția Locală Slatina.
15 Iul 2019

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019