Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina, sub semnul lui Eminescu
13.01.2019
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 224

Pe 15 ianuarie se împlinesc 169 de ani de la nașterea poetului nepereche, Mihai Eminescu. În întreaga țară, dar și dincolo de granițele ei, oamenii de cultură aduc omagiul lor, Luceafărului poeziei românești. Și la Slatina va fi marcat acest eveniment așa cum se cuvine, prin organizarea unor manifestări deosebite.


15 ianuarie, ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, este și Ziua Culturii Naționale. O dublă ocazie pentru autoritățile locale de a organiza o serie de manifestări cultural-artistice.
Unul dintre locurile în care vor avea loc evenimente este Centrul Cultural Eugen Ionescu. La ora 13.00 va fi vernisată o expoziție de grafică, se va recita din nemuritoarele versuri ale poetului nepereche, într-o atmosferă de epocă animată de muzică și personaje costumate în hainele acelor vremuri. Seara, cu începere de la ora 18.00, în sala de spectacole a Centrului vor fi prezentate un documentar despre Ziua Culturii Naționale și un scurt metraj de grafică și imagini din natură, iar corul Voces Primavaera va susține un recital.
Și Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina va marca cele două evenimente printr-o paletă bogată și variată de activități, care vor începe de la ora 8.30 și se vor desfășura pe tot parcursul zilei. Și aici vor fi expoziții de carte și de desene, proiecții video, se va cânta și se vor recita versuri. La manifestări vor participa elevi de la mai multe școli din municipiu.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE