Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Slatina, pe drumul Marii Uniri”
20.09.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 262

Un proiect cultural dedicat Centenarului Marii Uniri va fi lansat în această toamnă de Asociația Culturală „Amprente Oltene”. După documentarul „Vârstele Slatinei”, dedicat aniversării a 650 de ani de la atestarea documentară a orașului nostru, istoricul Aurelia Grosu pregătește un nou film și un breviar documentar.


„Slatina, pe drumul Marii Uniri”, proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, este realizat de Asociația Culturală „Amprente Oltene” și finanțat de Primăria Municipiului Slatina.
Proiectul cuprinde film și breviar documentar în care se prezintă, pe baza unei ample cercetări la Serviciul județean Olt al Arhivelor Naționale, Muzeul Județean Olt, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Academia Română și Institutul de Istorie de la Chișinău, contribuția Slatinei la reîntregirea teritoriilor românești în granițele aceluiași stat în anul de grație 1918.
Elementele de istorie locală sunt integrate în cele de istorie națională, cu accent asupra marilor etape care au condus la desăvârșirea idealului național în acea memorabilă zi de 1 Decembrie 1918.
Proiectul „Slatina, pe drumul Marii Unirii” beneficiază de alocuțiuni rostite de mari istorici. Astăzi vă prezentăm câteva considerații din expozeul academicianului Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române.
Partener în derularea acestui proiect inedit, consacrat unei mai bune cunoașteri a istoriei, este televiziunea Olt Tv.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024