Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ioan Petru Culianu, la Muzeul Județean Olt
23.07.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 229

Eveniment de excepție la Muzeul Județean Olt. Continuă periplul celor cinci mari scriitori și gânditori ai României cu o expoziție care îl aduce la Slatina pe Ioan Petru Culianu. Alăturându-se demersului cultural al colegilor de la „Casa Mureșenilor” din Brașov, muzeografii din Olt ne invită să descoperim personalitatea scriitorului originar din Iași, disident anticomunist, a cărui ucidere la Chicago, în 1991, nu a fost elucidată nici până în prezent.


 Proiectul cultural „România e acasă” poposește din nou la Slatina cu o expoziție foto-documentară. După Eugen Ionescu și Panait Istrati, Muzeul Județean Olt ni-l aduce spre cunoaștere pe Ioan Petru Culianu, istoric al religiilor, scriitor și eseist originar din Iași. Ioan Petru Culianu a fost nu numai un profesor universitar cu o carieră de excepție la catedre din lumea occidentală după ce în 1972 a cerut azil politic în Italia, ci și un disident anticomunist care a criticat inclusiv regimul instalat imediat după decembrie 1989, fiind un militant al revenirii Regelui în România. Dacă uciderea sa prin împușcare în mai 1991, la Chicago, este sau nu legată de această atitudine nu s-a aflat nici până astăzi.
Până la mijlocul toamnei, la Muzeul Județean Olt vor fi aduse alte două expoziții foto-documentare despre Emil Cioran și Ștefan Baciu, care vor întregi acest proiect cultural dedicat Centenarului. După Brașov, Sibiu, Iași, Brăila și Slatina, cele cinci personalități se vor reuni la Alba-Iulia, în luna noiembrie.
Expoziția Ioan Petru Culianu va putea fi vizitată în perioada 23 iulie - 17 august 2018.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024