Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Corul Symbol ne dăruiește Imnul Slatinei
15.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 924

Imnul Slatinei, compus în 2002 de Olguța Lupu, pe versurile regretatului Visi Ghencea, va răsuna în oraș. Mai întâi în fața primăriei, la ceremonia de deschidere a Zilelor Slatinei. Apoi, în cadrul unui concert de excepție, susținut de Corul Symobol, sub bagheta maestrului Jean Lupu. „Ne pregătim pentru acest moment ca pentru o mare sărbătoare”, a declarat dirijorul, pentru Olt Tv.


 „Pe-a Oltului frumoasă vale/ E târgul care vine din trecut”, își începea, cu ani în urmă, Visi Ghencea, poezia despre orașul natal. Versurile, pornite din sufletul unui artist care iubește Slatina, a devenit Imnul Slatinei, pe muzica Olguței Lupu, în interpretarea Corului Symbol.
Imnul Slatinei va răsuna în acest an, pe 20 ianuarie, atunci când sărbătorim 650 de ani de la prima atestare documentară a orașului. În fața primăriei, la ceremonia de deschidere a acestei ediții aniversare a Zilelor Slatinei, dar și în cadrul unui concert aniversar, care va avea loc tot sâmbătă, pe 20 ianuarie.
Accesul în sala de spectacol se face pe bază de invitație, care poate fi procurată gratuit, de mâine, de la casieria Centrului Cultural „Eugen Ionescu”.
Corul Symbol al Patriarhiei Române este condus, de 28 de ani, de maestrul Jean Lupu, originar din județul Olt.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE