Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
ANUNT - DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ SLATINA
22.09.2020
Autor articol: null admin
Vizualizari: 48

olttv


CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SLATINA
DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ SLATINA

ANUNT

Distribuire măşti de protecţie
pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza municipiului Slatina

Direcția de Asistență Socială Slatina a demarat acțiunea de distribuire a măştilor de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate primite de la DSP Olt în conformitate cu OUG nr. 78/2020.
 Persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale sunt definite de actul normativ precizat mai sus ca fiind:
a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
b) persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzute de OUG nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;
d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 Persoanele prevăzute mai sus beneficiază de măşti de protecţie, o singură dată, indiferent de categoria de persoane defavorizate căreia îi aparţin, la data distribuirii acestora.
 Se acordă, pe bază de semnătură, un număr de 50 de măşti de protecţie, pentru fiecare persoană din grupurile țină prevăzute mai sus, aferente unei perioade de 2 luni.
 Măştile de protecţie vor fi distribuite beneficiarilor cu ajutorul asistenţilor medicali comunitari, mediatorilor sanitari, asistenţilor sociali sau altor angajaţi din cadrul Direcția de Asistență Socială Slatina, în perioada 21-23 septembrie, astfel:
1. Pentru beneficiarii de ajutor social și alocație pentru susținerea familiei: persoana singură / reprezentantul familiei se va prezenta la Centrul comunitar de asistență medico socială – str. Nicolae Bălcescu, nr. 6. Identificarea persoanei se va face pe baza actului de identitate.
2. Pentru pensionarii și persoanele cu handicap eligibile distribuirea se face la domiciliu, pe baza următoarelor documente:
- Document identitate beneficiar și reprezentant legal, după caz;
- Documente din care rezultă calitatea de reprezentant legal.
Siguranța noastră și a celor din jurul nostru este foarte importantă de aceea distribuirea se va realiza cu respectarea regulilor de bază pentru prevenirea contaminării şi limitarea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.
Intre timp, nu uitati: păstrați distanta fizica, purtați măști de protecție, aveți grija de dumneavoastră pentru ca asa puteți avea grija și de cei dragi dumneavoastră!
Orice informații suplimentare despre acordarea și distribuirea măştilor de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate în condițiile OUG nr. 78/2020 se pot solicita numărul de telefon 0766677906.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE