Pentru a primi ajutorul de minimis din Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate, fermierii sunt obligați să respecte anumite regului. Acum, când se apropie perioada în care ei pot valorifica legumele, potențialii beneficiari trebuie să informeze reprezentanții APIA Olt. Din județul nostru, mii de legumicultori au trimis deja aceste notificări.
În urma controalelor la fața locului, zeci de fermieri au fost excluși din program pentru că nu au respectat condițiile impuse de stat.
Pentru cei 1.000 metri pătrați de legume în spații protejate fermierii trebuie să vândă minimum 1.600 kilograme de ardei gras sau kapia, 3.000 kilograme de castraveți, 3.200 kilograme de roșii și 2.000 kilograme vinete. 2 noiembrie - 2 decembrie este
perioada în care fermierii înscriși în program pot comercializa legumele.
- 1.600 kg/1000 mp pentru ardei gras și /sau lung;
- 3.000 kg/1000 mp pentru castraveți;
- 3.200 kg/1000 mp pentru tomate;
- 2.000 kg/1000 mp pentru vinete.