Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cultura de usturoi, la control
10.06.2021
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 355

Angajații Direcției Agricole Olt sunt în această perioadă în plină campanie de verificare a producțiilor de usturoi. Sunt vizați fermierii olteni care au solicitat ajutorul de minimis prin Programul „Usturoiul”. După prima etapă de control, șapte dosare au fost deja respinse.


  Așa cum este procedura, după încheierea perioadei de înscriere în Programul „Usturoiul”, reprezentanții direcțiilor agricole județene se deplasează în teren pentru a verifica culturile pentru care s-au solicitat subvenții. În Olt, s-a încheiat o primă etapă a controlului.
După primele verificări au fost constatate și nereguli, iar unii olteni au fost excluși din acest program.
Față de anii precedenți, Programul „Usturoiul” nu a mai fost la fel de atractiv pentru olteni. Subvenția scăzută, dar și apariția cu întârziere a normelor de aplicare i-au determinat pe olteni să renunțe la această cultură. În Olt, puțin peste 130 de fermieri s-au înregistrat în program. Anul acesta, subvenția este de maximum 3.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat, iar plata se acordă proporțional cu suprafața. Potrivit proiectului, în anul de cerere 2021, valorificarea producției de usturoi se face în perioada 1 iulie - 22 noiembrie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE