Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mai puțin porumb anul acesta
09.09.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 307

În Olt, campania de recoltare a porumbului este pe final. Față de anul trecut, fermierii se plâng că producțiile obținute sunt la jumătate, iar pentru a-și recupera o parte din pagubă, au cerut ajutor din partea statului.


2020 este un an slab și pentru fermierii care au pariat pe cultura de porumb. Din cauza secetei, campania de recoltare a debutat mai devreme, iar hambarele sunt mai mult goale, pentru că producția este extrem de mică. Fermierii sunt extrem de dezamăgiți de acest an agricol.
Agricultorii susțin că producția la porumb nu este doar mică, ci și de o calitate slabă, boabele fiind uscate forțat, din cauza secetei pedologice din aceste luni.

Campania de recoltare a porumbului se apropie de final, în Olt. Culturile afectate grav de secetă, indiferent dacă aparțin marilor ferme sau micilor producători pot fi despăgubite. Pentru a recupera o parte din daunele suferite, fermierii olteni au început să depună cereri pentru a primi sprijin din partea statului.
Anul acesta, specialiștii din Agricultură estimează că producția de porumb obținută la nivelul județului se situează la jumătatea celei de anul trecut. Dacă la micii producători vorbim de o producție medie de maximum 2.000 kilograme de boabe la hectar, la asociațiile agricole, datorită tehnologiilor aplicate, recolta înregistrată a fost dublă.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE