Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ajutor pentru crescătorii de animale
09.09.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 294

Crescătorii de păsări, porci și vaci vor primi ajutor financiar pentru pierderile cauzate de pandemia de coronavirus. Solicitările trebuie depuse până la finalul lunii septembrie la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Olt.


Veste bună pentru crescătorii de animale. Au fost aprobate ordonanțele prin care se vor acorda compensații financiare fermierilor care dețin păsări, porci și vaci ale căror afaceri au fost afectate de Covid-19, în perioada 1 martie-1 iulie. Cele trei scheme de ajutor de stat le vor permite beneficiarilor să acceseze zeci de mii de euro. Valoarea efectivă a ajutorului va fi de 100 de euro pe cap de animal, în funcție de capacitatea de producție, însă cuantumul finanțării nu poate depăși 100.000 euro. Fermierii au la dispoziție 20 de zile în care pot să depună cererile de finanțare, 30 septembrie fiind data limită pentru a solicita aceste ajutoare. Pentru a fi eligibili, crescătorii de animale trebuie să îndeplinească mai multe condiții.
Plata se va face până la finalul anului, spun reprezentanții APIA Olt.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024