Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Subvenții mai mici pentru „TOMATA”
25.08.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 237

Fermierii olteni care au depus dosarele pentru programul „Tomata” au primit o veste proastă. În ciuda promisiunilor venite din parte Guvernului de suplimentare a banilor veniți din partea statului, realitatea a arătat exact opusul: subvențiile pentru cultivatorii de roșii au fost diminuate. Emoții sunt și în ceea ce privește al doilea ciclu al programului, unde momentan, totul este o incertitudine.


Județul Olt este pentru al patrulea an consecutiv în topul beneficiarilor programului „Tomata”. Potrivit reprezentanților Direcției Agricole Olt, peste 5.000 de fermieri și-au depus dosarele pentru obținerea subvenției pentru culturile de roșii. Guvernul însă le-a dat o lovitură puternică și le-a tăiat din subvenție.

Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților spune că a purtat frecvent discuții cu reprezentanții Guvernului pentru a se găsi soluții pentru menținerea acestei subvenții la nivelul din anii trecuți, respectiv 3.000 euro, însă totul a rămas la nivel de promisiuni.
Singurul lucru cert este acela că banii pentru primul ciclu al programului Tomata au fost virați în contul Direcției Agricole Olt. Potrivit reprezentanților instituției, sumele vor ajunge la fermieri începând de săptămâna viitoare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE