Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Solicită subvenția promisă pentru „Tomata”
07.08.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 378

Pandemia de coronavirus și vremea atipică din acest an au dat peste cap planurile fermierilor olteni care au pariat pe cultura de tomate în spații protejate. Mai mult decât atât, subvenția pentru acest program se pare că este mult diminuată, iar fermierii solicită Guvernului să suplimenteze bugetul.


„Programul Tomata” a fost, cel puțin pentru legumicultorii olteni, mană cerească în ultimii ani: proiect gândit să vină în sprijinul fermierilor , dar și al consumatorilor. Anul acesta, însă, programul a suferit mari modificări, care îi dezavantajează pe beneficiari. Dar cel mai important aspect este faptul că subvenția pe care o vor primi ar fi mai mică cu aproximativ 25 % față de anii trecuți.

La aflarea acestei vești, fermierii s-au unit și solicită Guvernului ca la rectificarea bugetară să suplimenteze bugetul acestui program și să primească cei 3.000 de euro, așa cum a fost în anii anteriori.

La nivelul județului, 5.690 de fermieri s-au înregistrat în acest program guvernamental, dintre aceștia 337 au fost respinși în urma verificărilor realizate de specialiștii din Agricultură.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020