Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Se testează culturi agricole noi
28.07.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 79

De la un an la altul, tot mai mulți fermieri pariază pe culturile noi. Linte, mac, năut, muștar sau plante medicinale sunt doar câteva dintre soiurile care se regăsesc pe ogoarele din județul nostru. Dacă unii agricultori sunt la stadiu de testare, alții reușesc să obțină deja profit.


Terenul agricol din județ este recunoscut pentru fertilitatea sa. în majoritatea zonelor se obțin producții foarte bune. Tocmai acesta este motivul pentru care mulți dintre fermierii din Olt își doresc să testeze și alte soiuri de plante decât cele clasice. Potrivit statisticilor realizate de reprezentanții Direcției Agricole Olt, de la un an la altul cresc suprafețele cultivate cu plante mai puțin cunoscute.

La Deveselu, spre exemplu, fermierul Cătălin Cremeneanu și-a propus să diversifice culturile și a pariat pe mai multe tipuri de plante. Dacă se dovedesc a fi roditoare, de anul viitor va mări suprafețele cu noile culture.

În ultimii ani, la nivelul județului, și suprafețele cultivate cu năut și lavandă au câștigat teren. Recoltele ajung la consumatorii din afara țării, în mare parte. 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Azi la școală, mâine în online

Scenariile de funcționare a școlilor din județul Olt seamănă mai mult cu un semafor de trafic. De la verde la galben sau chiar la roșu, mai multe unități de învățământ deja și-au schimbat modul de desfășurare a orelor de curs, și asta, doar după prima săptămână de școală. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt, la momentul actual există mai multe cadre didactice, dar și elevi, care sunt infectați cu virusul SARS COV-2.
21 Sep 2020