Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Au cerut despăgubiri pentru secetă
24.06.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 309

280 de hectare din județul Olt au fost afectate de secetă în proporție de 30 % și ca urmare vor fi despăgubite de către stat. Astfel, fermierii își pot recupera din pierderile înregistrate din cauza acestui fenomen care a făcut ravagii în mai multe zone ale țării.


Mulți fermieri olteni au declarat, în ultima perioadă, că suprafețele cultivate cu păioase deținute au fost afectate de secetă. Mai ales că, recent a fost aprobată și o lege care vine în ajutorul lor. „Legea anti-secetă 2020”, prin care fermierii pot primi despăgubiri pentru suprafețele afectate de lipsa de precipitații, iar mulți au vrut să profite de noile prevederi.
Însă, în această lege inițiată de președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu, și susținută de parlamentarul oltean Dan Ciocan, secretarul comisiei, se specifică cine poate primi despăgubiri. Lucru pe care mulți dintre fermierii olteni l-au omis. În urma verificărilor efectuate de comisia de specialitate s-a constatat că doar doi agricultori pot primi despăgubiri pentru terenul afectat de secetă.
Cuantumul despăgubirilor pentru terenurile afectate de secetă nu sunt încă stabilite, spun reprezentanții Direcției Agricole Olt.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE