Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Renta viageră, venit sigur pentru fermieri
23.06.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 391

Renta viageră este un venit consistent, anual, pentru mulți dintre vârstnicii olteni care au ales să își dea terenurile în arendă. În multe cazuri, suma primită echivalează cu pensia pe câteva luni. Pentru a primii banii de la stat, rentierii trebuie să vizeze carnetele, iar mulți preferă să ajungă la sediul APIA Olt, pentru că tehnologia le este străină, spun ei.


În 2010 când a intrat în vigoare legea prin care persoanele vârstnice puteau să arendeze sau să vândă terenul și să primească o sumă de bani pe toată durata vieții, în Olt s-au înregistrat peste 1.300 de proprietari de terenuri. Anul trecut, însă, numărul oltenilor care au vizat carnetele, s-a înjumătățit.
Acești olteni au beneficiat de acea lege care a funcționat doar un an de zile. Și de atunci, anual, vin să-și vizeze carnetele de rentă pentru a primi banii de la stat. Deși nu sunt sume foarte mari, oltenii se bucură că îi primesc, mai ales că mulți au pensii destul de mici.
Cuantumul rentei viagere agricole reprezintă echivalentul în lei a 100 de euro pe an pentru fiecare hectar de teren extravilan vândut și 50 de euro pe an pentru fiecare hectar arendat. 31 august este ultima zi în care oltenii pot să-și vizeze carnetele de rentier agricol. Până la această dată, APIA Olt a plătit aproximativ 60.000 de euro beneficiarilor de rentă viageră.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE