Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fermieri nevinovați, buni de plată
28.05.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1709

Situație îngrijorătoare în rândul fermierilor olteni, beneficiari ai Programului „Tomata”. Unii dintre legumicultori au fost înștiințați de Direcția Agricolă că ar avea de restituit subvenția, dar și dobânzi și penalități. Și asta din cauza greșelilor făcute de angajații instituției, care au efectuat plăți duble.


Cristian Trașcă din comuna Pleșoiu, este unul dintre cei 47 de olteni care, în urma unor erori ale angajaților Direcției pentru Agricultură Olt, au primit subvenția de 3.000 de euro, dublată. Menționăm că legumicultorul a accesat Programul „Tomata” 2019, ciclul întâi de producție. Adică subvenția a intrat în contul olteanului în luna august din 2019. Ieri, fermierul s-a trezit cu o înștiințare de la instituția olteană prin care este somat să restituie cei 3.000 de euro plus contravaloarea dobânzii și penalităților, pentru că nu ar fi dat înapoi la timp sumele care i-au intrat în cont din greșeală. El susține însă că nu a știut de acești bani, până când nu a fost notificat de Direcția Agricolă Olt, lucru pe care îl poate demonstra.
Conducerea Direcției Agricole Olt a confirmat că la nivelul județului au fost efectuate anul trecut, 47 de plăți duble, mulți dintre legumicultori restituind banii care nu li se cuveneau. După multe drumuri, stres și pierdere de timp, situația lui Cristian Trașcă, creată din cauza erorilor unor funcționari neatenți, a fost rezolvată astăzi. Însă, mai sunt două cazuri similare, ale unor fermieri din Tia Mare și Izbiceni, care au în continuare au banii în conturi. Dacă s-au folosit de banii respectivi, sunt buni de plată, spune Gabriela Andronie, director DAJ Olt.


Precizarea venită din partea conducerii Direcției Agricole este însă de neînțeles, în condițiile în care fermierii nu sunt vinovați cu nimic de aceste erori. Atâta timp cât nimeni nu i-a anunțat că trebuie să restituie banii, unii nici nu aveau de unde să știe că îi au în cont sau de unde provin aceste sume. Mulți primesc în același cont subvențiile de la stat sau finanțări pe proiectele europene accesate. Deci n-ar avea de ce să plătească pentru greșelile altora. Rămâne însă de văzut cum se va soluționa, în cazul lor, această neînțelegere.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024