Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Magazinele „Unirea”, eșecul ministrului Oros
22.05.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 309

Casa de Comerț Unirea ar fi trebuit să aibă deschise zeci de magazine cu produse 100% românești. Un astfel de spațiu ar fi trebuit să funcționeze și la Slatina, încă din luna decembrie a anului trecut. Dar, din cauza noului Guvern, toate proiectele au fost sistate. Deși magazinele nu sunt funcționale, statul plătește în continuare chirie pentru aceste unități comerciale care ar fi aprovizionat populația cu marfă autohtonă.


Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, la care acționar este Ministerul Agriculturii, avea în derulare, în toamna anului 2019, mai multe proiecte menite să îi ajute pe micii producători să își vândă produsele. Totodată, consumatorii aveau posibilitatea să consume brânzeturi, produse din carne, miere sau legume 100 % românești. Fostul ministrul al Agriculturii, Petre Daea, propunea înființarea a 60 de magazine, prin intermediul cărora produselor autohtone ar fi ajuns direct la populație. În octombrie au fost inaugurate primele unități, la București și Sibiu, iar în scurt timp ar fi trebuit să fie deschise și în alte orașe, printre care și Slatina.

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea dezvolta programe pentru fermierii români din toate sectoarele agricole. Bugetul de aproape 20 de milioane de euro, aprobat pentru implementarea acestui proiect, este blocat.
Magazinele Unirea i-ar fi ajutat pe fermieri să-și valorifice în mod organizat și la un preț avantajos producția obținută, iar populația să consume produse românești.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Olt: Asistența socială, la un pas de colaps

Persoanele instituționalizate și angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt sunt din nou abandonați de Guvern. Și asta pentru că fondurile alocate acestui domeniu atât de important au fost insuficiente, iar instituția a funcționat cu bani de la Consiliul Județean Olt. Sumele acoperă însă cheltuielile doar până la jumătatea lunii august. Reprezentanții DGASPC Olt speră într-o rectificare bugetară care să țină cont de nevoile beneficiarilor.
29 Iun 2020