Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fermierii, îngrijorați că pierd subvențiile
06.11.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 344

Culturile de legume vor mai fi sau nu subvenționate de stat? Este întrebarea care îi macină pe fermierii olteni. Sume importante de bani au intrat în contul lor prin programele Ministerului Agriculturii, iar subvențiile și-au spus decisiv cuvântul. Au obținut producții mai mari și, cel mai important, au ajuns cu marfa în marile magazine, pentru a oferi clienților legume românești în locul celor importate.


Mulți tineri olteni, plecați în străinătate, la muncă în agricultură au revenit acasă pentru a-și face propria afacere. Motivați de subvențiile de la stat, și-au extins an de an suprafețele cultivate. Este și cazul lui Aurel Catrina, un tânăr din Dranovățu care a lucrat în Anglia, trei ani. Legumicultorul și-a propus să urmeze exemplul englezilor și a reușit, dar și cu ajutorul subvențiilor
Este al doilea an consecutiv în care Aurel solicită subvenția pentru tomate. Olteanul spune că banii de la stat sunt bineveniți, aceștia fiind reinvestiți tot în acest domeniu.
Odată cu instalarea noului Guvern, fermierii sunt îngrijorați că nu vor mai putea primi sumele de bani care erau inițial stabilite.
Pentru că se bazau pe aceste programe, mulți dintre legumicultorii olteni și-au făcut credite bancare să își dezvolte micile afaceri. Astfel, dacă programele vor fi schimbate sau sistate, vor fi în mare dificultate.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE