Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cultura de rapiță, în pericol
16.09.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 201

Scad semnificativ suprafețele semănate cu rapiță în Olt. Seceta care de câțiva ani de zile se instalează în timpul verii, i-a determinat pe mulți dintre fermierii olteni să renunțe la această cultură. Anul trecut, mai mult de jumătate din terenurile semănate cu rapiță nu au răsărit, iar agricultorii au fost nevoiți să le înlocuiască în primăvară cu grâu și floarea soarelui.


De mai bine de două luni, la nivelul județului, nu a plouat deloc, iar fermierii sunt nevoiți să-și lucreze terenul în condiții extrem de grele. Rapița este una dintre culturile care se seamănă în această perioadă, dar din cauza secetei mulți agricultori au renunțat la această cultură.
Și la Stațiunea de Cercetare Agricolă din Caracal s-au redus semnificativ suprafețele cultivate cu rapiță. În ultimii ani, aici sute de hectare au fost întoarse și semănate cu grâu sau floarea soarelui.
Anul trecut, la nivelul județului au fost semănate 16.000 de hectare, însă din cauza vremii nefavorabile, doar 4.000 au rezistat, restul fiind întoarse în primăvară.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE