Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Usturoiul câștigă teren și în Olt
24.06.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 224

Fermierii înscriși în „Programul de susținere a producției de usturoi” au început să recolteze. Anul acesta cultura de usturoi este una profitabilă spun agricultorii. Un mare avantaj pentru aceștia este subvenția de 3.000 de euro pe care o pot primi dacă vor fi declarați eligibili.


La nivelul județului, 27 de agricultori s-au înscris în programul de susținere a producției de usturoi, iar suprafața pentru care s-a solicitat subvenție este de aproximativ 20 hectare. Cei mai mulți cultivatori de usturoi sunt din Vișina, Vădastra, Băbiciu și Urzica. Odată cu primirea acestui ajutor financiar, suprafețele cu usturoi se vor extinde în Olt.
Pentru a intra în posesia subvenției pe usturoi, fermierii au de îndeplinit mai multe condiții.
Daniel Crușoveanu și Marian Istrate sunt doi fermieri din Vișina, cultivatori de usturoi de când se știu. Spun că recolta din acest sezon este mulțumitoare, iar prețul destul de bun. Cea mai mare cantitate de legume ajunge în piețele de en gros din țară. Subvenția pe care o vor primi o vor investi în achiziționarea de utilaje pentru dezvoltarea afacerii, spun oltenii.
Prețul unui kilogram de usturoi oltenesc variază între 6 și 8 lei.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE