Reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt împreună cu cei de la Direcția Agricolă au desfășurat, pe parcursul săptămânii trecute, o acțiune comună. Scopul acestei campanii a fost verificarea producătorilor de tomate din Olt, beneficiari ai „Programului Tomata 2019”, în vederea determinării conținutului de reziduuri de pesticide pentru roșiile comercializate. Rezultatul este unul îmbucurător, potrivit celor de la DSVSA Olt.
Inspectorii veterinari și cei de la Direcția Agricolă vor sta, în continuare, cu ochii pe oltenii înscriși în „Programul de sprijin pentru cultivatorii de tomate în spații protejate”.
Și alte probe prelevate de la roșiile oltenești au fost analizate în Laboratorul Central Sanitar-Veterinar din București. Și aici rezultatele au fost corespunzătoare. În acest an, la nivelul județului Olt, 5.250 de olteni au accesat programul de sprijin pentru tomate, în speranța că vor intra în posesia subvenției de 3.000 de euro.