Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mai mult ajutor pentru cooperativele agricole
10.01.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 109

Noua Lege a cooperativelor a fost promulgată. Astfel, micii fermieri care doresc să facă parte din asociațiile agricole vor fi scutiți de anumite taxe și vor putea să acceseze mai ușor fonduri europene. La nivelul județului Olt, funcționează șapte astfel de asociații.


Tot mai mulți olteni doresc să nu-și mai vândă legumele pe șanț, la un preț de nimic și aleg să facă parte din asociații agricole. Cel mai mare avantaj în urma asocierii îl reprezintă posibilitatea de a intra în relații comerciale cu marile lanțuri de magazine. De asemenea, pe lângă acest lucru, fermierii dintr-o cooperativă pot obține reduceri importante la cumpărarea produselor fitosanitare. Recent, a fost promulgată o nouă lege a cooperativelor care vine în sprijinul micilor fermieri.
O noutate adusă de noile reglemntări este aceea că valorificarea producției membrilor cooperativelor agricole se va realiza pentru minimum 50% din producția totală comercializată de fiecare membru. De asemenea, consiliul de administrație se va alege pe o perioadă de patru ani, prin vot secret. Prin toate aceste schimbări se urmărește cooptarea mai multor fermieri în aceste asociații agricole.
Anul trecut, la nivelul județului Olt au fost înființate șapte cooperative agricole, în localitățile Ghimpețeni, Pleșoiu, Scornicești, Cilieni, Scărișoara, Izbiceni și Vădăstrița.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se ridică mașini zilnic, la Slatina

Polițiștii locali din Slatina împreună cu angajații Direcţiei Administrare Străzilor şi Iluminatului Public ridică zilnic autoturisme parcate pe trecerea de pietoni sau în intersecții. Numai astăzi, până la prânz, au fost luate șapte mașini. Polițiștii fac apel la proprietari să nu mai parcheze ilegal, pentru că riscă să nu își găsească autovehiculul acolo unde l-au lăsat. Pentru recuperare, proprietarii plătesc o taxă de 150 de lei, plus o amendă care pleacă de la 290 de lei.
14 Mar 2019

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019