Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Mai mult ajutor pentru cooperativele agricole
10.01.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 116

Noua Lege a cooperativelor a fost promulgată. Astfel, micii fermieri care doresc să facă parte din asociațiile agricole vor fi scutiți de anumite taxe și vor putea să acceseze mai ușor fonduri europene. La nivelul județului Olt, funcționează șapte astfel de asociații.


Tot mai mulți olteni doresc să nu-și mai vândă legumele pe șanț, la un preț de nimic și aleg să facă parte din asociații agricole. Cel mai mare avantaj în urma asocierii îl reprezintă posibilitatea de a intra în relații comerciale cu marile lanțuri de magazine. De asemenea, pe lângă acest lucru, fermierii dintr-o cooperativă pot obține reduceri importante la cumpărarea produselor fitosanitare. Recent, a fost promulgată o nouă lege a cooperativelor care vine în sprijinul micilor fermieri.
O noutate adusă de noile reglemntări este aceea că valorificarea producției membrilor cooperativelor agricole se va realiza pentru minimum 50% din producția totală comercializată de fiecare membru. De asemenea, consiliul de administrație se va alege pe o perioadă de patru ani, prin vot secret. Prin toate aceste schimbări se urmărește cooptarea mai multor fermieri în aceste asociații agricole.
Anul trecut, la nivelul județului Olt au fost înființate șapte cooperative agricole, în localitățile Ghimpețeni, Pleșoiu, Scornicești, Cilieni, Scărișoara, Izbiceni și Vădăstrița.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE