Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pesta porcină să extinde la Rusănești
24.11.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 727

După cele două focare de pestă porcină africană confirmate la Rusănești, veterinarii au suspiciuni că virusul ar fi ajuns și în a treia gospodărie. Este vorba despre doi porci aduși tot din Teleorman, ai unui bărbat care a lucrat și el la stână.


Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor sunt și astăzi în Rusănești, unde iau măsuri pentru izolarea unui al treilea posibil focar de pestă porcină. Acesta s-ar putea confirma în gospodăria șeful fermei de oi din Teleorman, și el locuitor al comunei Rusănești. Bărbatul are doi porci care au fost crescuți și ei la marginea pădurii în care au fost confirmate mai multe focare de pestă, la mistreți. Autoritățile au luat ieri probe și așteaptă rezultatele pentru confirmarea bolii, iar între timp au izolat și au dezinfectat gospodăria respectivă. De asemenea, au fost luate probe și de la porcii vecinilor. „S-au luat probe de la câte 20 de gospodării aflate în aproprierea focarelor, pentru a vedea dacă virusul s-a extins. Deocamdată a fost omorât un singur porc, din gospodăria fratelui ciobanului respectiv și s-a ridicat carnea de la doi porci care fuseseră sacrificați de cei doi frați anterior confirmării focarului. Sperăm că vom reuși să ținem totul sub control, astfel încât să nu fie luate măsuri de sacrificare a tuturor porcilor din comună”, a declarat primarul din Rusănești, Alexandru Chirea

 

porci al treilea focar rusanesti pesta porcina
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019