Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pesta porcină, adusă la Rusănești de un cioban care a lucrat în Teleorman
23.11.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 739

Un cioban care lucra la o stână din Teleorman a adus virusul pestei porcine africane în Olt. El a adus în Rusănești trei porci care erau deja infectați. Pe unul l-a tăiat, pe unul i l-a dat fratelui său, iar pe celălalt, care a și murit, l-a păstrat în gospodăria sa. Și porcul care a ajuns la fratele ciobanului, tot în Rusănești, pare să fie bolnav de pestă.


Primarul comunei, Alexandru Chirea, a explicat cum a ajuns pesta porcină africană în județ. „Persoana în gospodăria căreia a fost găsit porcul mort a lucrat la o stână din Teleorman, acolo unde au fost mai multe cazuri de pestă la porcii mistreți. A avut trei porci pe care i-a ținut la stână până acum 15-20 de zile și a venit cu ei bolnavi. Unul i l-a dat fratelui său. Și de la acesta au fost prelevate probe de sânge, s-a făcut dezinfectarea adăpostului”, a spus edilul.
Veterinarii din Olt au luat deja primele măsuri pentru a preveni răspândirea virusului, la Rusănești. Sunt și acum în comună, unde instalează filtre dezinfectante și examinează porcii din gospodăriile populației.
 

pesta rusanesti cioban
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Fost viceprimar, săltat pentru contrabandă de țigări

Captură impresionantă de țigări la Slatina. Peste 1.000 de baxuri de țigarete au fost găsite, astăzi, în șapte mașini parcate în mai multe zone din oraș. Polițiștii de la Crimă Organizată împreună cu mascații au spart geamurile vehiculelor care erau folosite pe post de depozit, pentru a confisca țigările. Patru persoane au fost reținute, iar șeful grupării este afaceristul Jane Miliatru, membru al PNL, fost viceprimar la Milcov.
20 Iun 2019

Viceprimarul contrabandist și soția sa, reținuți

Omul de afaceri Jane Militaru, fost viceprimar în comuna Milcov, a fost reținut de poliție, noaptea trecută, pentru contrabandă cu țigări. Aceeași măsură a fost luată și pentru soția sa, dar și pentru o vânzătoare de la magazinul lor din Slatina. Ei au fost prezentați, astăzi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. A patra persoană, un verișor al afaceristului Jane Militaru, are calitatea de martor și nu a fost luată nicio măsură împotriva sa.
21 Iun 2019