Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Bani europeni pentru culturile de dud și goji
07.11.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 267

Înființarea culturilor de dud și goji ar putea fi eligibile pentru finanțare din fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale vor să modifice ghidul solicitantului pentru submăsura care permite accesarea banilor europeni pentru pomicultură. Propunerea este în dezbatere publică.


Submăsura 4.1 a-„Investiții în exploatații pomicole” este o măsură de finanțare prin care fermierii pot primi bani europeni pentru înființarea sau extinderea livezilor. Specialiștii în accesarea fondurilor europene propun unele modificări în Ghidul solicitantului, astfel încât să fie diversificate tipurile de culturi eligibile. În noua versiune consultativă publicată pe site-ul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale este inclusă o propunere care vine în sprijinul fermierilor ce vor înființa culturi de dud și goji.
Peste un milion de euro este suma pe care un fermier ar putea să o primească de la Uniunea Europeană, dacă cultivă dud și goji.
Persoanele interesate să acceseze fonduri prin această submăsură pot să consulte noua variantă a ghidului pe pagina oficială de internet www.afir.info, la secțiunea „Dezbatere Publică”. La nivelul județului doi fermieri olteni au obținut bani europeni prin intermediul Submăsurii 4.1a, pentru culturile de măr și afine.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE