Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Satul oltenesc se dezvoltă cu fonduri europene
25.10.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 195

Aproximativ 900 de milioane de euro au intrat în zona Olteniei, în ultimii 18 ani, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Numai la nivelul Oltului, în cel de-al doilea exercițiu financiar al programului au fost finanțate peste 900 de proiecte. 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități non-agricole” sunt cele mai solicitate măsuri care au contribuit la dezvoltarea satului din județul nostru.


De 18 ani, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale investește în satul românesc. Prin intermediul acestei instituții, mulți olteni au reușit să pună pe picioare afaceri de succes în mediul rural. Fie că vorbim de saloane de înfrumusețare, service-uri auto, patiserii sau depozite cu materiale de construcții, toate au putut fi realizate prin fondurile europene de la AFIR. Numai în zona Olteniei au fost accesate cu succes, zeci de mii de proiecte care au oferit posibilitatea dezvoltării unor afaceri atât în domeniul agricol, cât și în cel non agricol.
La nivelul județului Olt, mai mult de jumătate din proiectele depuse au fost declarate eligibile, explică specialiștii.
Tinerii olteni își doresc să se întoarcă la sat. Dovadă stă numărul tot mai mare de proiecte depuse de aceștia în exercițiul financiar 2014-2020 al programului PNDR.
Reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale vor continua să sprijine atât persoanele fizice, cât și instituțiile publice, să acceseze cât mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea satului românesc.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE